pátek 14. června 2013

Jak jsem se léčila předtím a jak teď?

CHEMOTERAPIE
Nejdřív jsem se léčila, jako skoro každý člověk s rakovinou, chemoterapií. Léčila jsem se v Praze v Motole. Měla jsem dvě série, jednu před amputací a jednu po amputaci. Má dost vedlejších účinků a není na 100% účinná (žádný lék není 100% účinný).

COMBAT
Po chemoterapii mi v Brně nabídli experimentální léčbu. Měla zabránit růst micrometastáz (ale taky to není 100%ní). Brala jsem prášky a hnusná cytostatika (ve stříkačkách), doma. Jezdila jsem tam jen ambulantně. Tyto prášky jsou vlastně taky něco jako chemoterapie, ale v o hodně menším množství. Brala jsem je ani né měsíc (žádné velké vedlejší účinky jsem neměla, jen mi někdy bylo nevolno), protože pak nastaly komplikace. Jeden den večer jsem nemohla skoro dejchat (máma si myslela, že je to alergie), tak jsme druhý den jely do nemocnice a tam mi zjistili, že mi zkolabovaly plíce (praskly), tzv. oboustranný pneutomorax. O tom více budu psát v příštím článku.

cytostatika ve stříkačkách

 prášky, babička byla tak hodná a koupila mi nato i super krabičku :D

ALTERNATIVNÍ LÉČBA: PERUÁNSKÉ BYLINY
Současně se léčím tzv. alternativní léčbou (přírodní). Jeden můj kamarád mi poslal článek o rostlině Graviola (Anona Graviola), velmi mě ten článek zaujal a řekla jsem mamce, že bych to chtěla zkusit brát. Tak jsme zkontaktovali nějakou léčitelku, která se na to zaměřuje. Poslali jsme jí moji diagnózu a ona mám nazpět poslala co budu brát. Beru v práškách Vilcoru Original a Anonu Graviolu, pak Dračí kapky :D a Macu pro ženy (je to neskutečně hnusnej prášek, kterej se rozmíchá do džusu). Příští ten jdu na CT plic, takže uvidim, jestli se něco změnilo nebo ne.



Do budoucna
BREUSSOVA DIETA
Spočívá to v tom, že na 42 dní přestanete jíst a budete pít jen zeleninové šťávy a bylinkové čaje. Tím by se mělo tělo vzchopit a začít sebeléčbu (vyhladovět nádory). Nesmí se to míchat s jinou terapií. Zní to dost šíleně, a já pochybuju, že to těch všech 42 dní vydržim, ale aspoň to zkusím. Více...

10 komentářů:

  1. jsi moc silná slečna, jsem o polovinu starší než ty, ale nevím jestli bych to takhle zvládla! máš můj obdiv:)
    ráda bych ti doporučila stránky jajsem.com, paní se tam věnuje i rakovině:
    http://www.jajsem.com/sokujici-pravda-o-rakovine/
    http://www.jajsem.com/vylecit-rakovinu-v-prubehu-par-dni-ci-tydnu-jak/
    http://www.jajsem.com/lek-na-rakovinu-byl-jiz-objeven-gersonuv-zazrak/

    osobně odtamtud spíš čerpám informace o myšlení a stravě a nikdy mi nebylo lépe:) snad ti to taky pomůže, měj se moc krásně!

    OdpovědětVymazat
  2. Důležité je hlavně tomu věřit a být silná, a to ty jsi, určitě to zvládneš, moc ti to přeju, aby to bylo v pořádku! :)
    Těch 42 dní zní úplně šíleně, ale za zkouško tu určitě stojí, i když úplně zdravé pro tělo to asi taky není.. ale určitě více, než ta chemoterapie.

    OdpovědětVymazat
  3. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10399366967-rub-a-lic/213563231900006-rub-a-lic-alternativni-lecby/titulky/?kvalita=nizka

    koukni na todle.. tam myslím té holce ta dieta pomohla..

    držím palce s rengenem ať je čistej

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naopak, tam té holce dieta nepomohla a musela na amputaci až po ní :( Ta doktorka tam říká, že nádor je bohužel až to poslední, co se vyhladoví.
      Zkušenost s tím ani s rakovinou nemám, zato mám "zkušenosti" s všemožnými dietami a vím, že v době, kdy jsem nejedla a měla 40 kilo jsem měla úplně odrovnanou imunitu a skolila mě každá rýmička. Připadá mi, že pro tělo, které se zotavuje z velkých zásahů a z chemoterapie, je třeba aby na to všechno hlavně mělo sílu a energii (jejímž zdrojem je přirozeně jídlo).
      Ale je pravda že v případě nádoru je to něco jiného, protože všechny živiny znamenají mimojiné výživu taky pro nádor. Každopádně nejlepší asi bude názor odborníka :)

      Vymazat
    2. jasny..nemyslela jsem po zdravotni,ale po psychicke.taky te diete moc neverim..myslim ze bys driv umrel na ziviny,nedostatek,nez by se stalo neco s tim parchantem..

      Vymazat
  4. Ahoj, narazila jsem dneska na tenhle clanek. ;-) http://nwoo.org/view.php?nazevclanku=zabijak-rakoviny-%96-prirozeny-zabijak-rakovinnych-bunek-%96-10-000-krat-silnejsi-nez-chemoterapie&cisloclanku=2012020024 nestalo by za to to zkusit? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo lidi :D čtete vůbec ty články? Anonu beru ;) je to ´v článku npsané

      Vymazat
  5. Promin,četla jsem ho hned vcera a na tohle jsem dneska narazila.. :-D nepamatovala jsem si co prirodniho si psala ze beres.. Tak at to zabere ;-) jasne ze to ctu a moc ti fandim! Mam stejne stareho brachu,jako jsi ty... Bratranek mel taky rakovinu a dostal se z toho, ma tedka 2 zdravy deti :-):-) a rikal,ze by nikomu nemelo byt lito vlasu, protoze ti za odmenu zes to dokazala novy narostou mnohem hustejsi. (Omluv diakritiku,pisu na mobilu)

    OdpovědětVymazat
  6. http://m.youtube.com/#/watch?v=4PMzbT3hCGk&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D4PMzbT3hCGk koukni na tohle..třeba ti to pomůže :) jinak moc držím palce :-*

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, s alternativní léčbpu jen a jen souhlasím! Dřív jsem měla asi 5 let vyrážku, ale díky alternativní léčbě jsem se z toho dostala. Dávejte bacha ale koho kontaktujete..
    Ta dieta vypadá dost krutě. Mě stačilo, když jsem byla nemocná a dva dny jsem jen pila bylinkový čaj.. Miluju jídlo asi bych to nedala, ale chtěla bych to zkusit :D

    OdpovědětVymazat