neděle 9. června 2013

Jak to vlastně všechno začalo?

Začalo to asi dva měsíce před velkejma prázdninama 2012.
Pobolívalo mě koleno. Měla jsem zato, že jsem se někdo bouchla, protože jsem takovej člověk, kterej hodně často padá.
Máma mi řekla, ať si natrhám nějaký listy a zafáčuju si to, že to třeba trochu pomůže. Ale nepomohlo. Bolest se zhoršovala, sice pomalu, ale zhoršovala. Asi po 2-3týdnech jsme šli k doktorce, ta mi řekla, ať si koupím nějakou mast, že to prý přejde. Šli jsme ji koupit a já si to asi 2-3tejdny mazala. Měla jsem takový pocit, že ta bolest ustává ,ale byl to jen pocit. Všechno to dovršilo to, že jsem se na noze sklouzla, tim mě to začlo bolet ještě víc.
Měla jsem i ortézu, ale nic nezabíralo. Nakonec jsem nemohla pořádně natáhnout nohu.
Další fáze teda byla ortopedie. Šla jsem k doktorovi Bláhovi (takovej ubručenej děda). Vylezla jsem si na lehátko a čekala, než doktor přijde. Tak nějak různě mi ošahával nohu, ptal se mě jestli něco bolí. Řekla jsem mu, že mě to bolí pod kolenem, a že tu nohu nemůžu uplně napnout. Myslim, že mu bylo úplně jedno co říkám, protože mi silou tu nohu napnul a já myslela, že se pose*u bolestí. Pak mi ještě s tou nohou otáčel do stran, to také bolelo. Už ani nevím, co nám tam řekl, ale mám takový pocit, že něco ve smyslu, že by to mohl být nádor. Jakmile jsem to uslyšela, pootevřela jsem pusu a úplně jsem se vyděsila. Vyšly jsme s babičkou z ordinace a obě jsme držely hubu po celou dobu cesty domů.
V nějakých dnech jsem pak byla hospitalizovaná na ortopedii na lůžkovym a tam mi řekli, že mám na 90% nádor na koleni. Bylo to fakt hrozný, ale tak nějak už mě to neudivilo, protože už předtim nám to řekl ten Dr. Bláha. Hned další den jsem jela do nemocnice Motol v Praze. Tam mě také hospitalizovali a asi další den jsem šla na biopsii, což je odebrání kostní dřeně (v mím případě v oblasti kolene, pod kolenem). Když jsem se po operaci probudila, začala jsem řvát, protože to byla ukrutná bolest. Na pokoji jsem vyřvávala snad 2h, poté jsem se zklidnila.
Biopsií se zjistí, zda teda máte nádor a jaký druh to je. Po několik dní hospitalizace jsem zase jela domů a měla tam jet, až budou mít výsledky. Mám i fotku, jak to vypadalo, to moje bebí:

já myslim, že krásný, ne? :D

Diagnostikovali mi zhoubný nádor - nádor na kosti, druh osteosarkom (trvalo mi, než jsem se to naučila vyslovovat :D).
Opět jsme byla zavřená v Motole. Nejdřív mi zavedli centrální katert, což je hadička, která vám vede k srdci a na druhém konci jsou dvě hadičky (může být i jedna) a tím do vás ládujou tu hnusnou chemoterapii, odebírají krev. O chemoterapii příště :)
 

5 komentářů:

  1. Život se s nikým nemazlí .. Jsi statečná a moc ti fandím, aby jsi mohla žít bez omezení :) Taky to nemám zrovna jednoduché. Pokud by jsis chtěla popovídat jsem ti k dispozici. FB: Daisyna Petáková

    OdpovědětVymazat
  2. Jsi svělá holka!
    Moc ti držím place!
    Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Je až děsivé číst co jsi musela prožít, ovšem ještě děsivější je že se chci dozvědět víc. Promiň určitě není lehké o tom psát. Máš můj obdiv, ale ten ti moc nedá, proto mi dovol upozornit na tvůj blog.

    OdpovědětVymazat
  4. Diano, fandim Ti a myslim na Tebe! Jsi silnejsi nez se zda a jsem hrdy na to, ze Te znam.

    OdpovědětVymazat
  5. Dianko, jsi moc statečná, hrozně moc tě obdivujeme, hlavně to jak jsi to všechno zvládla, přejeme ti hodně štěstí a hlavně aby jsi byla v pořádku.
    Eliška a Lukáš

    OdpovědětVymazat