úterý 11. června 2013

Vražedné dávky chemoterapie | 2.část

Po amputaci mě čekala další chemoterapie. Ještě o mnoho silnější, než před amputací.
V nemocnici nás také navštěvovali známé osobnosti:


1.TÝDEN
Kolik dní jsem kapala: 5
Látky, které jsem kapala: Etoposid, Ifosfamid
Pobyt v nemocnici: 7 dní
Ze začátku vše klapalo dobře. Začaly mi postupně padat řasa, obočí, chlupy. Ke konci mi bylo nevolno, měla jsem bolest hlavy a byla jsem hrozně slabá.

2 TÝDNY PŘESTÁVKA 

2.TÝDEN
Kolik dní jsem kapala: 5
Látky, které jsem kapala: Etoposid, Ifosfamid
Pobyt v nemocnici: 7 dní
Do nemocnie jsem už nastupovala bez čas, obočí a vlasů (vypadala jsem jako smrtka). Nevolnost, bolest hlavy apod,... + První hororová scéna. Ráno mi začala z nosu téct krev. Nejdřív to bylo jen trochu, poté víc. Pak to ustálo. Odpoledne se to objevilo znova, bohužel ve větším množství jaké si ani neumíte představit. Teklo to za mě jak Nijagárský vodopády. Emitky jsme měnily snad 4krát. Teklo to pořád víc a víc, museli mi zavolat doktora od ORL. Tam mi nastrkal až do mozku tuny tamponády. Jo a teklo to z obou dírek, takže jsem v noci nemohla spát, protože jsem musela dejchat pusou a ta se mi každej 10 minut vysušovala, takže to žádná prdel fakt nebyla. Tu tamponádu jsem tam měla asi 3-4dny. Začali mi dost silné problémy s vylučovací soustavou.


2 TÝDNY PŘESTÁVKA + zpátky do nemocnice - Z těch dvou týdnů co jsem měla bejt doma, tak jsem byla jen 4dny, pak jsem se vracela zpátky do nemocnice s teplotama. Ležela jsem tam asi 6-7 dní a dávali mi dvoje různý antibiotika. Poté jsem se vracela zpět domů na zbylé dny.

3.TÝDEN
Kolik dní jsem kapala: 5
Látky, které jsem kapala: Etoposid, Ifosfamid
Pobyt v nemocnici: 7 dní
Opakovala se hororová scéna s krvácejícím nosem.

2 TÝDNY PŘESTÁVKA + zpátky do nemocnice - 3 dny doma pak teploty, v nemocnice dvoje antibiotika antibiotika. Pak jsem měla CT plic a jela domů.

Měla jsem mít ještě jeden cykl chemo. ale doktorka nám řekla, že už mám hodně vedlejších účinků, takže jsem tedy chemo. skončila. OPĚT NEÚSPĚŠNĚ.

Na CT plic mi zjistili, že mám mikrometastázy na plicích (ještě před amputací se kousek nádoru oddělil a metastázoval do plic). Mám jich tam prý hodně a jsou o velikosti několik milimetrů, takže operace není možná. Takže teďka všichni už chápete, proč s tou rakovinou pořád (i přes to, že mi amputovali nohu) bojuju.

PŘÍŠTÍ ČLÁNEK BUDE O AMPUTACI

11 komentářů:

  1. Ahoj, hrozně moc ti fandím, RESPEKT! jsi naprosto pohodová holka s nadhledem a věř tomu, že pozitivní myšlení je ten nejlepší lék ;-) Mám kamaráda též po amputaci nohy kvůli osteosarkomu, výsledky pozitivní, ale dlouho to tak nevypadalo, léčba dlouhá a drsná...Ale teď je ok a připadá mi, že žije víc než před rakem, hrozný nezmar ;-D Zas si k tobě příjdu počíst, jak pokračuješ a držím ti pěsti, páčko, Mirka.

    OdpovědětVymazat
  2. Co na to říct? Snad jen že ti přeju strašně moc štěstí. Rakovina mi vzala babičku... Máš můj obdiv, jak bojuješ. Ono člověku asi ani nic jiného nezbývá, když je v takové situaci. Vážně ti moc fandím ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Tá léčba zní jako podobný svinstvo jako ta nemoc.. Strašně ti držím palce, aby jsi boj vyhrála.

    OdpovědětVymazat
  4. Fanánek! No né, to je maso! :D
    Musím říct, že to je šílený, do teď jsem vůbec nevěděla co se dělá, jak se to lečí a vlastně ani že to je tak nepříjemný a bolestivý. Máš můj velký obdiv !
    Jinak, ty rubriky v menu se na blogspotu jmenujou "Štítky". U každýho článku máš v pravo možnost připsat nějaký štítek a pak v nastavení --> rozvržení dá přidat gadget (kam budeš chtít) a najdeš možnost "Štítky" a pak už si s tím snad poradíš :) kdyžtak napiš

    OdpovědětVymazat
  5. Celé jsem to tu pročetla a mám husinu. Obdivuju tě za to, že to sm dokážeš psát s nadsázkou, že to píšeš jako silná holka. Máš můj obdiv a to opravdu velký!!Myslím na tebe, ať boj s tím svinstvem vyhraješ!!

    OdpovědětVymazat
  6. obdivuju tě!! :) Monika

    OdpovědětVymazat
  7. Nemam slov... Ukrutne moc Ti drzim palce!!! Bojuj a porazis ten svinskej hnus!!! Martin

    OdpovědětVymazat
  8. Po precitani Tvojho blogu uz chapem, preco o tomto vsetkom babicka nedokazala hovorit. Nastastie Ty si jedna uzasne silna a fantasticka vnucka, ktora drzi vsetkych / nielen seba/ nad vodou. Obdivujem Ta..... LV

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Diano,narazila jsem na tvuj blog, kdyz jsem koukala odkud chodi lide na muj blog. Nevim, jestli si cetla nekdy muj blog, ale ja jsem se taky lecila s rakovinou a musela jsem projit chemoterapii. Mela jsem rakovinu delozniho cipku a pred tydnem mi rekli, ze se to vratilo. Ceka me ted radioterapie. Vim, jaky to je, kdy nekdo ti rekne, ze si vazne nemocny,nebo-li to "R" slovo. Nevim, zase jaky to je, aby mi vzali neco. Jsi opravdu statecna 15-ti leta slecna. Co bych mohla doporucit na tvoji fantom nohu je, ze si das zrcadlo mezi nohama, kde odrazejici cast bude otocena k te jedne cele noze. hybej se se ni a koukej na odraz. tim padem se vlastne mozek "zmate" a mysli si, ze se hybes s amputovanou nohou. Pokud to budes delat nejakou chvili, melo by to trochu pomoct s bolestma. Mozek si totiz mysli, ze se hybes s chybejici nohou, protoze vidi odraz. Napis a pokud by si neznala nebo mela zajem o me rakovine, tak skoc na stranky: www.downtownpeach.blogspot.com
    Preju ti, aby si mela hlavu vzhuru a mentalni silu.
    P.S. moc nechod na slunicko, chemoterapie se muze vyvratit.
    Pac a pusu, objimam te virtualne

    OdpovědětVymazat
  10. jakmile jsem si přečetla, že toho máš ještě hodně před sebou, začala jsem bulet. jsem hrozná s tímhle.. jsi neskutečně silná holka Dianko. budu na tebe pořád myslet ať je ti líp!

    OdpovědětVymazat